Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek

Szolgáltató: Weco-Travel Kft.
Cím: 1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 7-9.
Adószám: 10331615-2-41

Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal regisztrációs szám: R-00095

Email: info@repulojegy.hu
Telefonszám : 00 36 1 510 0660

A repulojegy.hu honlapon történő repülőjegy foglalással, a vonatkozó díjak megfizetésével valamint az utas repülőjegyének kiállításával légi személyszállítási szerződés jön létre az érintett légitársaság és az utas között, melyet a Weco-Travel Kft. közvetít. Az internetes foglalási oldalak igénybevételéért a Weco-Travel Kft-t szolgáltatási díj illeti meg az alábbiak szerint. A szolgáltatási díj a jegykiállítást követően nem visszatéríthető.

A szerződés írásban foglaltnak minősül.

Amennyiben a repülőjegy foglalására a Weco-Travel Kft. irodájában személyesen vagy a Weco-Travel Kft. e-mail címére küldött elektronikus levél útján kerül sor, úgy az ilyen módon létrejövő szerződésre a jelen Általános Felhasználási Feltételek megfelelően irányadók.

 

1. Repülőjegy foglalása és a légi személyszállítási szerződés létrejötte

A repulojegy.hu honlap (továbbiakban foglalási rendszer) a világméretű foglalási rendszerek és egyes légitársaságok adatbázisában nyilvántartott járatokat, árakat, illetékeket és díjakat jeleníti meg.

A foglalási rendszer igénybevételéért a Weco-Travel Kft szolgáltatási díjat számol fel, amely díjat a visszaigazolt ár már tartalmaz. Hagyományos (nem fapados) légitársaságok repülőjegyeinek vásárlásakor bank/hitelkártyás fizetés esetén a Weco-Travel Kft. bankkártyás kezelési költséget számol fel. A fapados légitársaságok a repülőjegy árán és a repülőtéri illetéken felül saját díjszabásukban meghatározott bankkártya tranzakciós díjat és esetenként más díjakat is felszámolhatnak, melyeket esetleg csak a foglalási folyamat fizetés előtti fázisában jelenítenek meg!

A repülőjegy foglalás elkészítésére személyesen is lehetőség van, amiért irodánk külön díjat számol fel. A repülőjegy ára a foglalás pillanatában rendelkezésre álló helyek alapján határozható meg.

A foglalási folyamatban a hibásan megadott adatokat úgy tudja javítani, hogy a böngésző Vissza gombjával belép az adatok megadása oldalra.

A repülőjegy foglalásakor, de legkésőbb 48 órán belül a rendszer automatikus visszaigazolást készít, amelyet az Ön által megadott email címre küld el. Az emailek fogadása a felhasználó felelőssége, irodánk a nem kézbesíthető e-mailekért vagy az e-mailek el nem éréséből származó károkért nem vállal felelősséget.

Amennyiben az automatikus visszaigazolás nem érkezik meg az Ön email címére néhány percen belül, kérjük, keresse ügyfélszolgálatunkat a lehető legrövidebb időn belül.

Amennyiben e visszaigazolás az igénybe vevő megrendelésének elküldésétől számított 48 órán belül az igénybe vevőhöz nem érkezik meg, az igénybe vevő mentesül az ajánlati kötöttség vagy szerződéses kötelezettség alól.

A visszaigazolásban szereplő foglalási kódot kezelje bizalmasan, ne adjon lehetőséget arra, hogy az illetéktelen személyek birtokába jusson. A foglalási kód nem megfelelő kezeléséből eredő károkért irodánk nem vállal felelősséget.

Ha Önnek egyazon útvonalra és/vagy időpontra több foglalása is van, minél hamarabb töröltesse azt a foglalást, amelyikre nem lesz szüksége, ugyanis a légitársaság a dupla foglalásokat előzetes figyelmeztetés nélkül törli. Az ebből eredő károkért irodánk nem vállal felelősséget.

 

Szolgáltatási díjaink

Ár

Megjegyzés

Repülőjegy foglalás díja - online megrendelés esetén

2 500-8 000Ft/repülőjegy

repülőjegy árának függvényében

Repülőjegy foglalás díja irodánkban - személyes megrendelés esetén

9 500 Ft/repülőjegy

 

Repülőjegy foglalás díja Ügyfélszolgálaton keresztüli foglalás esetén

5 500 Ft/repülőjegy

 

Repülőjegy módosítás és lemondás díja (amennyiben a légitársasági szabályzat lehetővé teszi)

5 000 Ft/repülőjegy

a légitársasági díjakon felül

Repülőjegy módosítás és lemondás díja járattörlés ill. egyéb, nem az Ügyfél által kezdeményezett változtatás esetén

0 Ft/repülőjegy

a légitársasági díjakon felül

Online check-in elkészítése az ügyfél kérésére (a szolgáltatás nem tartalmazza az ülőhely foglalás esetlegesen felmerülő díját)

3 000 Ft/foglalás

 

Feladott poggyász utólagos foglalása

3 000 Ft/poggyász

a légitársasági díjakon felül

Számlamódosítási díj

5 000 Ft/alkalom

 

Számla kiküldése e-mailben

0 Ft/alkalom

 

Visszautalás díja (befoglalt, kifizetett, de nem kiállított repülőjegyeknél)

2 500 Ft/alkalom

 

Nyitva tartási időn kívüli ügyintézés díja

5 000 Ft/alkalom

 

Kiegészítő szolgáltatások foglalási díja (ülőhely, sporteszköz, speciális poggyász, kíséret nélküli gyermek, kisállat szállítás, túlsúlydíj)

3 000 Ft/foglalás

az esetleges légitársasági díjakon felül

Egészségügyi okokból kért kiegészítő szolgáltatások foglalási díja (pl. tolószék, speciális étel, kísérő)

0 Ft/fő

az esetleges légitársasági díjakon felül

Diszkont légitársaságok esetében kezelési költség

A teljes fizetendő összeg 1,3%-a

 

PayPal kezelési költség

A teljes fizetendő összeg 2%-a + 90 Ft

 

Irodai repülőjegy átvétel

3 000 Ft/repülőjegy

a repülőjegy kiállítási díjon felül

 

A légi személyszállítási szerződés a légitársaság és az utas között akkor jön létre, amikor az utas a repülőjegy ellenértékét megfizeti és a repülőjegy kiállításra kerül. A létrejött légi személyszállítási szerződésre az adott légitársaság üzletszabályzatának feltételei az irányadók.

 

2. Utazási adatok megadása

Az utasok adatait az érvényes és az utazáshoz használt dokumentumban (útlevél, vagy személyi igazolvány) szereplővel megegyező módon kell megadni. A légitársaságok megtagadhatják a fuvarozást, amennyiben az azonosításra használt dokumentumban és a repülőjegyben eltérő adatok szerepelnek.

Az adatok megadása a felhasználó felelőssége. A foglalást követően küldött automatikus visszaigazolásban a felhasználó köteles a megadott utas adatokat ellenőrizni és pontatlanság esetén a Weco-Travel Kft-t azonnal az info@repulojegy.hu email címen értesíteni, hogy a szükséges módosítást a légitársasági rendszerekben el tudjuk végezni.

Helytelen adatok megadásából származó károkért a Weco-Travel Kft nem vállal felelősséget.

 

3. Kapcsolattartó személy adatai

A foglalási rendszer lehetőséget biztosít kapcsolattartó megjelölésére, amely személy a foglalással kapcsolatosan a repulojegy.hu ügyfélszolgálatánál eljárhat. A kapcsolattartó kizárólag 18. életévét betöltött, cselekvőképes nagykorú személy lehet. Valótlan adat közlése esetén a büntetőjogi felelősség a kapcsolattartásra megjelölt személyt terheli. Más, akár az utazásban résztvevő személy a kapcsolattartó felhatalmazása nélkül a foglalással kapcsolatban nem járhat el. A repulojegy.hu minden értesítést a kapcsolattartó személy számára és a foglalási rendszerben megadott email címre továbbít. Ezen értesítések utasoknak történő továbbításával kapcsolatban semmiféle felelősséget nem vállal.

 

4. Utazási dokumentumok

Az utazáshoz szükséges dokumentumok (útlevél, személyi igazolvány, vízum, beutazási engedély) rendelkezésre állása, illetve azok érvényességének ellenőrzése az utasok felelőssége. A Weco-Travel Kft nem ellenőrzi és nem vállal felelősséget azért, mert az utazás a szükséges dokumentumok, vagy vízum hiányában meghiúsul.

A nemzetközi előírások általában a visszaérkezés dátumát követő további 6 hónapos érvényességet írnak elő az okmányok (útlevél, személyi igazolvány) esetében. Kérjük minden esetben ellenőrizze az átszállási város országához és a célországhoz tartozó vízumszabályokat az adott ország(ok) külképviseletén!

 

5. Menetrenddel kapcsolatos információk

A repülőjegy minden esetben a foglalás során megjelenített menetrend alapján kerül kiállításra. Amennyiben a repülőjegyen a visszaigazoláshoz képest mégis eltérést tapasztal, kérjük azonnal, még a jegykiállítás napján jelezze emailen az Ügyfélszolgálatunknak, az info@repulojegy.hu címen.

A légitársaságok fenntartják a jogot, hogy a repülőjegy kiállítását követően, de az utazás megkezdése előtt bármikor megváltoztassák a menetrendet. Ezen menetrendváltozásokra irodánknak nincsen ráhatása. Ügyfélszolgálatunk a rendelkezésre álló információk alapján a lehető legrövidebb időn belül, emailben értesíti a foglalás során megadott Kapcsolattartót a változásról – amennyiben erről a légitársaság időben értesítette irodánkat. Menetrendváltozással és járattörléssel kapcsolatos kérdéseiket kizárólag e-mailen tudjuk fogadni. Az esetleges menetrendváltozások, illetve járattörlések miatt foglalását az utazás megkezdése előtt 48 órával ellenőriztesse ügyfélszolgálatunkkal, vagy a légitársasággal, vagy a légitársaság honlapján.

A járat indulását megelőző 24 órában történt törlés, vagy késés esetében a légitársaság ügyfélszolgálata köteles eljárni, így az ezzel kapcsolatos módosításokra a repulojegy.hu ügyfélszolgálatának nincsen ráhatása.

A Weco-Travel Kft a menetrendváltozások, járattörlések, illetve késések okozta károkért felelősséget nem vállal, kártérítésre nem kötelezhető.

A megnövekedett légiforgalom, és a szigorodó biztonsági előírások miatt a jegyen szereplő indulási idő előtt legalább 2 órával meg kell jelenni a repülőtéren. Egyes repülőterek esetén ennél szigorúbb szabályok is előfordulhatnak. A járatra való bejelentkezés legkésőbbi megengedett időpontja légitársaságonként, repülőterenként és útvonalanként változhat, ezért kérjük, utazása előtt érdeklődjön erről irodánknál vagy a légitársaság honlapján!

 

6. A foglalások és repülőjegyek módosítása és visszatérítése

A foglalások, illetve a már kiállított repülőjegyek kizárólag a légitársaságok szabályainak megfelelően módosíthatók, vagy válthatók vissza. A légitársasági szabályokról és a megvásárolni kívánt repülőjegyre vonatkozó szabályokról a foglalási folyamat során tájékoztatást nyújtunk, a díjakról és a módosítás menetéről Ügyfélszolgálatunk nyújt bővebb tájékoztatást. Kérjük változtatási, illetve lemondási szándékát minden esetben e-mailen jelezze felénk, legkésőbb 2 munkanappal az adott járat indulása előtt, a foglaláskor megadott kapcsolattartó email címéről. A módosítás, visszatérítés lehetőségéről és az esetlegesen felmerülő költségekről írásban tájékoztatjuk utasainkat, aminek elfogadásával végezzük el a kért változtatást, lemondást. Az emailek fogadása a felhasználó felelőssége, irodánk a nem kézbesíthető e-mailekért vagy az e-mailek el nem éréséből származó károkért nem vállal felelősséget.

A megállapított díj visszafizetése abban az esetben lehetséges, amennyiben irodánk részére a visszatérítés összege beérkezik az érintett légitársaságtól, azonban ennek ügyintézési ideje légitársaságonként eltérő lehet és ezen folyamatra irodánknak rálátása nincsen.

Ha Ön repülőjegyét bankkártyával, vagy hitelkártyával egyenlítette ki, az esetleges visszatérítéskor utasbiztonsági okokból kizárólag az eredeti vásárláskor használt kártyához tartozó bankszámlára helyezhető vissza az összeg. Ennek ügyintézési ideje az adott légitársaságtól, a terhelést végző banktól és az ügyfél számlavezető bankjától függően legalább 7-21 nap. A bank, illetve hitelkártyás visszatérítések késéséért irodánk nem vállal felelősséget.

A repülőjegyek módosítása, visszatérítése külön szolgáltatásnak minősül, melyért a légitársasági díjakon felül a Weco-Travel Kft módosítási/lemondási díjat számít fel.

Amennyiben az utas oda-vissza jeggyel rendelkezik, és a jegy valamely szakaszát nem használja fel ("no-show"), úgy a légitársaság automatikusan törli a jegyhez tartozó foglalást, és a további szakaszoknál megtagadja az utas szállítását.

 

7. Fizetési lehetőségek

Repülőjegyét a visszaigazolásban feltüntetett fizetési határidő letelte előtt kell egyenlíteni, mert a légitársaság automatikusan törli a pénzügyileg nem rendezett foglalást.

A légitársaság a fizetési határidőt a foglalást követően bármikor megváltoztathatja. Ennek módosítására irodánknak lehetősége nincsen. A megváltozott fizetési határidőről ügyfeleinket, a foglalás során megadott kapcsolattartó email címére küldött levélben tájékoztatjuk.

A légitársaságok fenntartják a jogot a kiajánlott díjtételek visszavonására, minden előzetes tájékoztatás nélkül. Így - ha ritkán is - de előfordulhat, hogy a fizetési határidő lejárta előtt sem lehet biztosítani a visszaigazolásban megadott árat.

Árgaranciát a légitársaságok csak a kiállított repülőjegyekre adnak, ezért javasoljuk a bankkártyával történő azonnali fizetést.

A repülőjegy foglalás díjának sikeres megfizetését követően a repülőjegyek és/vagy légitársasági visszaigazolások a foglalás során megadott email címre kerülnek továbbításra.

7.1. Online bankkártyás fizetés

Bankkártyás fizetés esetén az ajánlatban szereplő összeget egy tételben a Weco-Travel Kft terheli számláján.

Az összeg tartalmazza a légitársasági díjakat (jegyár + illetékek), a Weco-Travel Kft. szolgáltatási díját, a kezelési költséget illetve a kiválasztott biztosítás(ok) díját.

Sikeres bankkártyás fizetés esetén a repülőjegy automatikusan kiállításra kerül, ami ezt követően már csak a légitársaság szabályai alapján módosítható, illetve mondható le. Előfordul, hogy a légitársaság a repülőjegy kiállítását technikai okokból nem tudja elvégezni, ebben az esetben Kollégáink a lehető leghamarabb felveszik Önnel a kapcsolatot a megrendelés véglegesítésének érdekében.

7.2. Fizetés banki átutalással vagy banki befizetéssel

Átutalását, vagy banki befizetését az alábbi bankszámlaszámra várjuk:

Weco-Travel Kft.

Erste Bank: 11600006-00000000-64917227

A közlemény rovatba írja be hatjegyű foglalási számát és a "repülőjegy" megjegyzést. A foglalásban visszaigazolt összeg beérkezése után állítjuk ki a repülőjegyet, ha a számlánkon jóváírás a visszaigazolásban feltüntetett jegykiállítási határidőn belül történt meg.

Kérjük fokozottan figyeljen arra, hogy a fizetési határidőben meghatározott időpontig a vételárnak meg kell érkeznie számlánkra.

Felhívjuk figyelmét, hogy a külföldről indított utalások esetén a Bankok plusz költséget számíthatnak fel, melynek megfizetése az utalást kezdeményezőt terheli!

7.3. Készpénzes fizetés irodánkban

Repülőjegyét készpénzzel irodánkban tudja kifizetni:

1053 Budapest, Kossuth L. u. 7-9.
Nyitva tartás: Hétfő - péntek: 09:00 - 17:30

7.4. Készpénzes fizetés irodánkban

Repülőjegyét készpénzzel irodánkban tudja kifizetni:

8. Repülőjegy átvétele

A lefoglalt és a fizetési határidőn belül kiegyenlített repülőjegyeket irodánk a foglalásban megadott átvételi mód szerint kézbesíti e-mailben vagy személyes fizetés esetén az irodában.

A felhasználó felelőssége, hogy a megadott e-mail fiók az elektronikus jegy fogadására alkalmas legyen. A Weco-Travel Kft. az ebből eredő károkért nem vállal felelősséget.

 

9. Számlázás

Repülőjegy vásárlásról a foglalás során kiválasztott számlázási mód alapján elektronikus számlát, vagy papíralapú számlát állítunk ki, a kapcsolattartó adatoknál megadott névre, címre. A számlát a kiválasztásnak megfelelően emailben, vagy postán juttatjuk el. Irodai átvétel esetén a számlát minden esetben kinyomtatjuk és a repülőjeggyel együtt átadjuk.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a Weco-Travel Kft. által kiállított számviteli bizonylatok nem értelmezhetők akként, hogy a légi személyszállítási szerződés az utas és a Weco-Travel Kft között jönne létre. Az utas a légi személyszállítás teljesítésével kapcsolatos bármely igényét kizárólag az érintett légitársasággal szemben jogosult érvényesíteni.

Számlamódosításra a számla kiállítást követően díj ellenében van lehetőség, a foglalással megegyező tárgyhónapban.

 

10. Panaszkezelés

A repülőjegy foglalással kapcsolatos panaszokat minden esetben írásban, az info@repulojegy.hu címre kérjük megküldeni. Telefonon keresztül hivatalos panasz bejelentést nem áll módunkban elfogadni.

A panaszkezelés helye a repulojegy.hu irodája.

A megkötött szerződés nem kerül iktatásra.

Az Általános Szerződési Feltételek magyar nyelven íródott, vitás esetben a magyar jog szabályai az irányadóak.

Érvényes: 2020. június 26-tól

Az Általános Szerződési Feltételek letölthető erre a linkre kattintva!