Hasznos információk repülőjegy vásárláshoz

Foglalását bármikor megtekintheti, már kiállított elektronikus jegyét újra kinyomtathatja, továbbá sok hasznos információhoz juthat utazásával kapcsolatban a következő weboldalon: http://www.viewtrip.com/ - az utas vezetéknevének, illetve 6 jegyű foglalási azonosítójának megadásával.


Utasnév megadása: a légitársaságok többsége - és ezért a mi helyfoglalási rendszerünk is - maximum 29 karaktert engednek utasnévként betáplálni (vezeték-, keresztnév és megszólítás együtt)! Ha valaki ennél több karakterből álló nevet ad meg, foglalása érvénytelenné válik. Kérjük a "Dr." megszólítást ne vezetékneve elé írja, mert a járatra történő bejelentkezéskor előfordulhat, hogy az útlevélben szereplőtől való eltérés miatt megtagadják a beszállást! Ehelyett a "megszólítás" mező legördülő sávjában kiválaszthatja a megfelelő "drmr" vagy "drmrs" opciót.

Megjelenés a repülőtéren: A megnövekedett légiforgalom, és a szigorodó biztonsági előírások miatt kérjük, hogy ha teheti, már a jegyen szereplő indulási idő előtt legalább 2 órával jelenjen meg a repülőtéren. Ügyeljen arra, hogy a járatra történő bejelentkezés - úticéltól függően 30-40 perccel a menetrend szerinti indulás előtt végződik! Ezután már senkit nem engednek beszállni!

Terminálok: Kérjük, hogy a kellemetlenségek elkerülése érdekében indulás előtt még időben tájékozódjon arról, hogy járata az adott reptér melyik termináljáról indul. Ezt a repülőjegyen minden esetben feltűntetjük. Előfordulhat, hogy a repülőjegyen lévő járatszám szerinti légitársaság nem ugyanaz, mint amelyik az adott járatot valójában üzemelteti. Ennek oka, hogy a jobb menetrend érdekében a légitársaságok többsége helyeket bérel más társaságok járatain. Előfordulhat például, hogy egy Air France (AF) járatszámon kiállított repülőjeggyel igazából egy Malév által üzemeltetett járatra fogunk felszállni, ami az induló terminál szempontjából igen fontos tény. A járatot üzemeltető légitársaságot a jegyeken szintén rendszerint feltüntetjük Még a vásárlás előtt érdemes tájékozódni arról, hogy az esetleges átszállás során az átszállóponton szükséges-e repülőteret váltani. Ezt az online foglaláskor a feljövő találatokból való kiválasztás után le tudja ellenőrizni. Amennyiben az átszállópont esetében az érkezésnél más a reptér 3 betűs kódja, mint a továbbindulásnál, reptérváltásról van szó. Ebben az esetben jóval hosszabb átszállási idő javasolt, hiszen bele kell kalkulálni az utazást az egyik reptérről a másikra.

Menetrendváltozás: A légitársaságok által meghatározott menetrendi időpontok tájékoztató jellegűek, azokat a légitársaságnak jogában áll bármikor megváltoztatni. Szerencsére ez viszonylag ritkán fordul elő, mégis ajánlott az utazás előtt 1-2 nappal leellenőrizni az indulási időpontokat. Ezt megteheti honlapunkról is, amennyiben a "járatinformáció" linkre kattint. Néha előre nem várt események is módosíthatják a menetrendet (pl. ro ssz időjárás, technikai problémák). Ilyenkor a légitársaságok igyekeznek a lehető legkevesebb kényelmetlenséggel eljuttatni az utasokat a célállomásra, anyagi felelősséget azonban nem tudnak vállalni a késéből eredő anyagi és egyéb károkért. Ugyanez a helyzet, ha az utas saját hibájából kési le a járatot. Ellenben, ha a légitársaság bármilyen módon okolható a késésért, kártérítésre kötelezhető.

A repülőjegyek módosítása: Ebben a pontban jelentős különbségek vannak a hagyományos, és a diszkont légitársaságok (fapadosok) szabályai között. A hagyományos légitársaságoknál a legalacsonyabb árú jegyek általában nem módosíthatóak, míg a magasabb árúak bizonyos módosítási díj ellenében, a legdrágábbak anélkül is módosíthatók. Egyvalami azonban mindegyik jegy esetében igaz: egyedül a dátumot/időpontot változtathatjuk meg, az utas nevét, és az útvonalat azonban soha! A diszkont légitársaságok nagy részénél az utasnév bizonyos költség fejében változtatható, és náluk nem függ a módosítás díja a repülőjegy árától. Nagyon fontos szabály a repülőjegyek esetében, hogy amennyiben a jegy első szakaszát nem használja fel az utas, úgy a légitársaság AUTOMATIKUSAN törli a foglalás többi részét (a tovább-, vagy a hazautazást). Ez alól soha nem tesznek kivételt, még akkor sem, ha az utas előre jelzi szándékát!


A repülőjegyek módosítása: Ez egy alapvető téma, ami talán sikerül könnyebben megértetni, miért is tartozik olyan sokféle ár egy repülőúthoz, és miért történhet meg, hogy a repülőn két egymás mellett ülő utas jegyeinek ára között akár 10.000-es nagyságrendű különbség is lehet? Alapvetően a légijáratokon 3 különböző osztály (cabin) létezik. A turista/economy, a business és a first. Utóbbi már kiveszőben van, csak kevés légitársaság alkalmazza, leginkább hosszútávú járatain. Ezek az osztályok természetesen különböző szolgáltatást foglalnak magukba, mind az ülőhelyet, mind a fedélzeti és földi szolgáltatások tekintetében. Mindegyikhez tartozik 1-1 ár, ezek a teljes árú turista, ill. a teljes árú business jegyek. Főként a turista osztályú jegy az, amikhez különböző kedvezményeket rendelnek, ami nem silányabb, vagy kevesebb szolgáltatást jelent, csupán gazdálkodást a repülőjegyek eladásakor. Egy teljes árú európai turista jegy lehet akár 150.000.- Ft is, viszont különböző kedvezményekkel ugyanez a jegy megvásárolható akár 30.000.- Ft-ért is. Az alacsonyabb árú jegyekhez szigorúbb feltételek is tartoznak, pl. kint kell tölteni egy hétvégét, 1 hónapon belül vissza kell érkezni, nem lehet módosítani, stb. A legolcsóbb jegyek fogynak el természetesen a leghamarabb, utána, mint egy lépcsőn haladva felfelé, a járatok telítődésével az árak is egyre magasabbak lesznek, egész addig, amíg már csak a teljes árú turista jegyekre lesz hely. Ezért érdemes az utazás előtt minél hamarabb lefoglalni, és kifizetni a helyet. Minden más árnövelő és -csökkentő tényező csak ez után következik: a szezonalitásból eredő különbségek, a gyermek-, csecsemőkedvezmények, stb. Ám - mivel az árak a járat telítettségétől függenek - nem törvényszerű, hogy pl. néhány nappal az út előtt nem kapunk jegyet elviselhető áron! Érdemes megpróbálni, hiszen ha szerencsénk van, épp a számunkra megfelelő járatra még nem foglaltak túl sokan.

Poggyász: A légitársaságok minden esetben korlátozzák a repülőgépre feladható poggyász tömegét. Ez a súlykeret légitársaságonként és úticélonként különböző, de a repülőjegyen minden esetben feltűntetjük. Amennyiben csomagjának súlya meghaladja az előírt limitet, a légitársaság bizonyos mértékben és felár ellenében, lehetőséget biztosít túlsúly feladására is. A túlsúly felár mértéke is változó, de nagyságrendre általában minimum 4-5 EUR/kg szokott lenni. Kérjük ügyeljen arra, hogy azokat a tárgyakat, amelyekre bármikor szüksége lehet (pl. gyógykészítmények), a kézipogg yászban helyezze el, mert a feladott poggyászt már a check-in során elveszik, ami akár 2 órával az indulás előtt is megtörténhet. A bőröndön és a bőrönd belsejében is (!) érdemes feltűntetni a tulajdonos nevét, elérhetőségét. Erre akár a repülőtéren is beszerezhető egy speciálisan erre célra nyomtatott matrica. Mivel a csomagokat mindenhol meglehetősen nagy lendülettel pakolják, törékeny árut semmi esetre sem ajánlott a feladandó poggyászban elhelyezni! Amit megengednek, inkább kézipoggyászként vigyünk fel a repülőre, ha esetleg olyan áruról van szó, amit csak feladott csomagként engednek szállíttatni, előzetesen érdeklődjünk a légitársaságnál, milyen módon vállalják a fuvarozást. Amennyiben megérkezéskor azt vesszük észre, hogy csomagunk megsérült, haladéktalanul forduljunk még a repülőtéren a megfelelő légitársasági képviselethez, és vetessünk fel jegyzőkönyvet! Ugyanez a helyzet, ha esetleg nem érkezik meg a célállomásra a poggyászunk. A repülőtéren - bizonyos felár ellenében - vállalnak csomagfóliázást is, ami kissé megnöveli annak esélyét, hogy a csomag épen érkezzen meg a célállomásra, de ami miatt még fontosabb: lehetetlenné teszi, hogy észrevétlen maradjon az esetleges lopás a csomagkezelés során.

Biztonsági előírások: Főként a terrorcselekmények gyarapodása miatt - a repülőtereken jelentősen szigorodtak a biztonsági előírások. Az utóbbi időkben megjelent új szabályok közül fontos kiemelni a kézipoggyászban a járatra felvihető tárgyak korlátozását. Eszerint továbbra sem vihetők fel a repülőgépre szúró-, vágóeszközök, spray-k, tűzgyújtásra alkalmas eszközök, valamint szigorúan korlátozzák a gépre felvihető folyékony és viszkózus halmazállapotú anyagok mennyiségét, és tárolásának módját. Az utasok csak kis mennyiségű folyadékot, gélt és aeroszolt (maximum 100 ml-es tartályban) szállíthatnak táskájukban. Ezen termékek csomagolása is eleget kell tegyen a speciális követelményeknek. Ez minden Európai Unió területén felszálló utasra vonatkozik. A csomagtéri poggyászra vonatkozó szabályok változatlanok maradnak. Az új szabályzat folyadékokra - pl. ivóvízre és üdítőitalokra - érvényes, ugyanakkor gélekre, kenőcsökre, tonikokra és aeroszolokra is kiterjed. Ide tartozik a fogkrém, a borotválkozó krém, a hajgél, az ajakápoló és az arckrém. A következő szabályok érvényesek a kézipoggyászban szállított folyadékokra:


Két kivétel lesz érvényben:


Továbbra is engedélyezett az adómentes termékek vásárlása útlevél-ellenőrzés után az európai reptereken és az európai légitársaságok repülőin. Azokat a folyadékokat és géleket, amelyeket a reptéren vagy a repülőn vásárolt, szükség esetén becsomagolják és lepecsételik a boltban vagy a fedélzeten. Ezen pecsét 24 óráig érvényes. A tárgyak külön-külön történő felmutatása. Biztonsági ellenőrzéskor a folyadékokat külön kell bemutatni. Az átlátszó műanyagzacskó lezárt és könnyen újrazárható kell legyen. Biztonsági ellenőrzéskor szükséges külön-külön felmutatni a kabátot, felöltőt és a nagyobb elektromos felszereléseket - pld. laptopot - is.

Jótanács: A biztonsági ellenőrzés (biztonsági kapu és csomagvizsgálat) előtt zsebünk tartalmát pakoljuk kézi poggyászunkba. Így elkerülhetjük, hogy személyes tárgyainkat ki kelljen pakolni, másrészt azt, hogy esetleg véletlenül valamit elfelejtsünk visszapakolni. Így azt is elkerülhetjük, hogy a biztonsági kapun csak többszöri próbálkozás után tudjunk átjutni.